Суд закрив справу щодо Сергія Стерненка: подробиці

Суд закрив справу щодо Сергія Стерненка: подробиці

Приморський суд Одеси закрив справу щодо активіста Сергія Стерненка, якого звинувачували в умисному вбивстві у 2018 році. Про відповідне рішення повідомив сам активіст на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сторона обвинувачення не змогла довести його провину.

"У моїх діях не було умислу на умисне вбивство. І не могло бути, бо я захищав своє життя під час вже третього замовного нападу у 2018 році в Одесі", - наголосив активіст у соцмережі.

Стерненко також зазначив, що це був дуже важкий шлях, і висловив впевненість, що до замовника нападів на нього дійде кара.

Нагадаємо, у травні 2018 року на Стерненка напали двоє чоловіків. Захищаючись, активіст ударив одного з них ножем у груди. Чоловік помер за кілька хвилин. 11 червня 2020 року Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Майже через п'ять років після цього інциденту суд все ж визнав, що це було не вбивство, а самозахист.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві жорстоко вбили військовослужбовця, його тіло знайшли у водоймі з 15 ножовими пораненнями, а його автівку – в одному зі спальних районів столиці. Наразі був затриманий підозрюваний. Військовий на своєму автомобілі мав їхати у госпіталь, але по дорозі з ним було втрачено зв'язок. Вбивцею, ймовірно, є його товариш, з яким він посварився через борги.

Головне