Суд відправив під варту на 60 діб мера Мукачевого Андрія Балогу

Суд відправив під варту на 60 діб мера Мукачевого Андрія Балогу

Вищий антикорупційний суд відправив під варту міського голову Мукачевого Закарпатської області Андрія Балогу з альтернативою 30 мільйонів гривень застави. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

За інформацією антикорупційних структур, виникли підозри щодо можливих неправомірних дій Балоги та очільника Мукачівської районної ради Михайла Ланьо.

Йдеться про ймовірне заниження вартості земельної ділянки в центральній частині міста при її реалізації. Зокрема, розслідується потенційне зловживання на суму близько 75 мільйонів гривень, пов'язане з продажем фірмі Ланьо території стадіону "Авангард", який знаходиться у центрі населеного пункту.

Якщо буде внесено заставу, Балога зможе залишити слідчий ізолятор.

При цьому на нього буде накладено ряд обмежень:

  • З'являтися за викликом слідчих органів.
  • Заборона на виїзд з Мукачевого.
  • Обов'язок інформувати про зміну адреси проживання чи місця роботи.
  • Заборона на контакти зі свідками у справі.
  • Передача закордонних паспортів на зберігання.
  • Носіння електронного засобу стеження.

Ці заходи забезпечення спрямовані на контроль за підозрюваним та його доступністю для слідства.

Нагадаємо, оновлена угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою (CUFTA) набуває чинності вже 1 липня. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

"Це без перебільшення історична подія, адже ця угода є однією із найсучасніших у світі. Це перша угода, яка чітко показує – Україна поділяє торговий порядок денний Канади, США, ЄС, Японії та інших наших партнерів", – сказала Свириденко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, напередодні вирішального матчу української збірної з Бельгією на Євро-2024, Андрій Шевченко закликав підтримати ініціативу Президента України Володимира Зеленського з повернення депортованих дітей, Bring Kids Back UA.
 

Головне