Суд відмовив Ірині Фаріон у відновленні на посаді професорки у Львівській політехніці

Суд відмовив Ірині Фаріон у відновленні на посаді професорки у Львівській політехніці

Галицький районний суд відмовив мовознавиці Ірині Фаріон у відновленні на посаді професорки на кафедрі української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету "Львівська політехніка".

Про це йдеться в рішенні суду. Як зазначається, ще в грудні 2023 року Ірина Фаріон звернулася до суду з позовом до Львівської політехніки. За її твердженнями, рішення університету щодо звільнення було незаконним.

Колишня професорка вимагала поновити її на посаді. Серед її вимог також було стягнення з Львівської політехніки середнього заробітку за весь період прогулу і стягнення судових витрат, які були понесені нею під час розгляду справи.

У середу, 7 лютого, Галицький районний суд розглянув справу. У задоволенні позову Ірини Фаріон було відмовлено. Наразі у неї є можливість подати апеляцію на це рішення протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, Ірину Фаріон звільнили з посади професорки Львівського політехнічного університету за порушення 41 статті Кодексу законів про працю "Вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи". Напередодні Служба безпеки України відкрила справу проти Фаріон через її висловлювання та публікації у соціальних мережах. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ірині Фаріон загрожує до п'яти років позбавлення волі, заявив ексрадник міністра внутрішніх справ України та експерт з безпеки Володимир Мартиненко. За його словами, позбавлення волі - найтяжча санкція сукупності тих статей, які зараз розслідуються СБУ відносно фігурантки.

Головне