Суд передав державі майно рівненського військкома вартістю майже 52 млн гривень

Суд передав державі майно рівненського військкома вартістю майже 52 млн гривень

Майно рівненського обласного військкома, якого підозрюють у незаконному збагаченні та побитті солдата, передали АРМА. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Да даними ДБР, рішення про передачу майна вартістю майже 52 мільйони гривень Національному агентству з питань виявлення активів ухвалив суд.

"За матеріалами ДБР суд передав до Нацагентства з питань виявлення активів (АРМА) майно керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого підозрюють у незаконному збагаченні та побитті солдата. Загальна вартість переданого майна оцінюється у 51 млн 700 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Серед переданого АРМА майна військкома:

  • земельна ділянка у селі Поляниця Івано-Франківської області із житловим будинком площею 280 кв. м;
  • 7 будинків загальною площею майже 500 кв. м на цьому ж гірськолижному курорті;
  • земельна ділянка у селищі Ланчин Івано-Франківської області площею близько пів гектара та будинком на 316 кв. м.
  • два вантажних автомобілі.

Як повідомляли "Ми-Україна", наприкінці липня керівництво обласного та районного військкоматів на Рівненщині викрили на побитті військового. Керівнику обласного військкомату оголосили про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану. Згодом суд арештував головного військкома Рівненської області Сергія Луцюка - самі він бив військового битою. Крім того рівненському військкому повідомили про нову підозру через 46 млн грн незадекларованих статків, які включають три квартири, будинки в Карпатах та готель.

Головне