Суд обрав запобіжний захід одному із засновників компанії "Київгума"

Суд обрав запобіжний захід одному із засновників компанії

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії "Київгума". Він буде перебувати під вартою протягом 60 діб.

Про це повідомила пресслужбі Служби безпеки України в коментарі виданню "Суспільне". Як зазначається, підприємець не матиме змоги внести заставу, аби не перебувати під вартою. Його підозрюють у співпраці з російською федерацією.

"Підприємство продовжило вести бізнес з росією після початку повномасштабного вторгнення. За матеріалами справи, протягом 2022-2023 років компанія переправила до рф партії тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму на понад 40 млн грн", - повідомила пресслужба СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили нові офіційні документи та листування, які підтверджують незаконну діяльність фігурантів справи. Зараз досудове розслідування триває за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Слідство встановило, що росіяни постачали медичні засоби, вироблені українською компанією, до шпиталів, розташованих на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, Служба безпеки України виявила компанію, яка організовувала оптові постачання засобів тактичної медицини до російської федерації під час повномасштабної війни. Основним підозрюваним у цій діяльності є власник одного з найбільших підприємств в Україні, яке виробляє гумові та пластикові вироби.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала у Полтаві росагента, який займався інформаційними диверсіями проти України за вказівкою рф. Зрадник на замовлення окупантів підготував не менше 60 публікацій для російських інтернет-видань "одна родіна" та "фонд стратегічної культури".

Головне