Стрілок з Праги не має причетності до України, - очільник МВС Чехії

Стрілок з Праги не має причетності до України, - очільник МВС Чехії

Стрілок з Праги не має причетності до України. Про це повідомив очільник МВС Чехії. 

Віт Ракушан відкинув будь-які чутки про зв’язок молодика з нашою країною, які поширювались в мережі. Він наголосив, що зловмисник - чех від народження, який "виростав в чеській родині".

Також на брифінгу очільник поліції наразі не підтвердив інформацію щодо того, чи є справжньою сторінка в мережі Telegram, у якій хтось на ім'я Давід погрожував влаштувати стрілянину в навчальному закладі (ЗМІ писали, що це сторінка ліквідованого стрілка). Фахівці з кібербезпеки продовжують вивчати цю ситуацію.

Посадовець також наголосив, що поширення подібних фейків є вкрай небезпечним. Адже вони розхитують атмосферу у суспільстві, сіють серед людей страх та невпевненість, а також перешкоджають роботі правоохоронних органів.

Нагадаємо, уряд готує зміну процедури бронювання працівників. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Зокрема, йдеться про запровадження експериментального проєкту – електронної процедури терміном на два роки. Вона діятиме паралельно з паперов. Про це за результатами зустрічі із заступником міністра економіки Ігорем Фоменком повідомили у Європейській Бізнес Асоціації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, готується візит прем'єра Польщі Туска до України. Про це повідомив очільник МЗС країни, передає кореспондентка "Ми-Україна" Олена Чернякова.

"Можливо, вже під час запланованої поїздки прем'єр-міністра Туска ми знайдемо шляхи для того, щоб польські та українські компанії оборонного сектору могли зробити набагато більше, ніж сьогодні, для збільшення військового виробництва, яке вкрай необхідне героїчним українським солдатам на передовій", - сказав Радослав Сікорський на брифінгу в Києві.

 

 

Головне