Столична влада запустила 97 наземних маршрутів, які дублюють закриту ділянку метро

Столична влада запустила 97 наземних маршрутів, які дублюють закриту ділянку метро

Столична влада запустила 97 наземних маршрутів, які дублюють закриту ділянку "синьої" гілки метро від станції Теремки до Либідської. Про це повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації в Telegram-каналі.

Як зазначається, задіяні були 77 автобусів та 20 тролейбусів. Вони їздять маршрутами №2-М та №43-К. Це дублює рух закритою ділянкою "синьої" гілки метрополітену Києва. Наземний транспорт курсує з п'ятниці, 8 грудня, внаслідок початку ремонту перегінного тунелю від "Теремків" до "Либідської".

Крім того, влада внесла зміни в роботу світлофорних об'єкті. Це надасть право пріоритетного проїзду рухомому складу громадського транспорту на вулиці Васильківській та проспекту Голосіївському. 

Наразі вдалося частково переорієнтувати потік пасажирів з Оболонсько-Теремківської лінії метро на Святошинсько-Броварську. Також терміново планується введення відокремленої смуги руху для громадського транспорту на вулиці Васильківській та площі Либідській. Рух працюватиме з понеділка, 11 грудня, розповіли в КМДА.

Наразі введено чотири наступних маршрути на заміну закритим станціями метро:

  • Тимчасовий маршрут автобусом №2-М "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська" - 77 автобусів з інтервалом руху в 1 хвилину.
  • Тимчасовий маршрут тролейбусів №43-К "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська" - 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хвилини.
  • Автобусний маршрут №38, який подовжили до станції метро "Либідська" - п'ять автобусів з інтервалом у 17 хвилин.
  • Тролейбусний маршрут №50к "вул. Милославська – пл. Дарницька" - збільшено до 10 тролейбусів з інтервалом у дев'ять хвилин.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, надзвичайної події в метро Києва не сталося, її вчасно попередили, заявили в КМДА.

Головне