Стало відомо, скільки рф відправить спортсменів на Олімпіаду-2024

Стало відомо, скільки рф відправить спортсменів на Олімпіаду-2024

У Міністерстві спорту російської федерації повідомили, скільки спортсменів з країни можуть виступити на Олімпіаді-2024 в Парижі. Про це повідомив міністр спорту росії Олег Матицин, пише Еспресо.

За його словами, близько 180 спортсменів прийме участь у змаганнях.

"У разі, якщо наші спортсмени успішно пройдуть кваліфікаційні турніри та умови не будуть дуже змінені. Максимальна кількість учасників з російської сторони в Олімпійських іграх становитиме близько 180 спортсменів. У зв'язку з цим ми вважаємо за необхідне продовжити діалог з міжнародними спортивними організаціями та відстоювати наші інтереси за допомогою дружніх країн", - зазначив Матицин.

Він додав, що міжнародні федерації з 12 олімпійських та 13 неолімпійських видів спорту підтримали допуск російських спортсменів на міжнародні змагання. 

Крім того, дев’ять організацій поки що не дали чітких критеріїв допуску до змагань.

Матицин розповів, що росіяни не зможуть виступатимуть у Парижі на олімпійських турнірах з восьми командних видів спорту.

"З основних - це баскетбол, волейбол, футбол, гандбол та хокей на траві. Окрім того, є ризики проходження відбору на турнірах у недружніх країнах, мова іде про відмову у візовій підтримці та в’їзді при перетині кордону", - підсумував Матицин.

Нагадаємо, що у Литві Сейм ухвалив резолюцію, яка закликає не допустити повернення російських та білоруських спортсменів до Олімпіади у 2024 році

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Верховна Рада України звернулася до міжнародної спільноти з пропозицією заборонити участь російських і білоруських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях. Зокрема, це стосується їхньої участі у Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Головне