США ввели санкції проти прокремлівського топ-посадовця Сербії

США ввели санкції проти прокремлівського топ-посадовця Сербії

США запровадили персональні санкції проти прокремлівського посадовця, колишнього міністра оборони Сербії Александара Вуліна. Причиною цьому стало сприяння зловмисній діяльності росії у країні.

Про це повідомив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки США Браян Нельсон, передає "Голос Америки". Як зазначається, Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США наклало санкції на сербського екс-міністра оборони.

Це, як йдеться у заяві відомства, підкреслює рішучість США притягнути до відповідальності тих, хто брав участь у корупційних справах для власних інтересів та завдавав шкоди миру і стабільності на Західних Балканах.

Крім того, ці корупційні операції сприяють російській зловмисній діяльності в Сербії та регіоні.

“Міністерство фінансів без вагань націлиться на суб’єктів, які зловживають своїм становищем для отримання особистої вигоди, підриваючи при цьому ефективне та демократичне управління на Західних Балканах”, - наголосив Нельсон.

Директор Інформаційного агентства безпеки Сербії, екс-міністр оборони та екс-міністр внутрішніх справ Александар Вулін причетний до транснаціональної організованої злочинності. Також він має відношення до незаконних операцій з наркотиками та зловживання службовим становищем.

Посадовець використовував свої повноваження для підтримки росії. Він надавав країні-агресорці платформу для посилення свого впливу в регіоні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський запровадив нові санкції проти 18 компаній, які допомагали росії вести війну в Україні.

“Новий санкційний крок нашої держави. Обмеження застосовані проти 18 юридичних осіб, які пов’язані з потенціалом держави-терориста. Підписав сьогодні відповідний указ”, – зазначив глава держави.

Головне