США та Велика Британія ввели санкції проти з російського угрупування Trickbot

США та Велика Британія ввели санкції проти з російського угрупування Trickbot

Сполучені Штати Америки та Велика Британія ввели санкції проти на 11 осіб, які є частиною російської кіберзлочинної групи Trickbot. Про це повідомляє пресслужба мінфіну США.

“Під санкції потрапили адміністратори, менеджери та розробники, які допомагали групі Trickbot у її діяльності. Ці обмеження є частиною постійних спільних зусиль США та Великої Британії, спрямованих на припинення російської кіберзлочинності та програм-вимагачів”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що міністерство юстиції США одночасно відкриває звинувачення проти осіб пов'язаних зі зловмисним програмним забезпеченням Trickbot і програмами-вимагачами Conti.

Зазначається, що Trickbot має зв’язки з російськими спецслужбами, а їх діяльність націлена на уряд США та американські компанії, включаючи лікарні. Під час пандемії COVID-19 група Trickbot намагалась вплинути на багатьох постачальників критичної інфраструктури та медичних послуг у Сполучених Штатах.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон вперше передасть Україні конфісковані в підсанкційних російських олігархів активи.

Як повідомляли “Ми-Україна”, міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги для України на 175 мільйонів доларів.

Головне