США та Британія завдали ударів по 13 об'єктах хуситів у Ємені

США та Британія завдали ударів по 13 об'єктах хуситів у Ємені

Американські та британські сили 30 травня завдали серію авіаударів по об'єктах повстанського угруповання хуситів у Ємені. Удару було завдано у відповідь на сплеску нападів бойовиків на кораблі у Червоному морі та Аденській затоці, пише CNN.

Востаннє коаліційні сили завдавали вогневого ураження по хуситам 24 лютого, під прицілом опинились озброєння та радарні системи воєнізованого угруповання. Ця спільна операція стала вже п'ятою з січня.

За інформацією Центрального командування США, американські та британські винищувачі та кораблі вразили широкий спектр цілей. Удари були спрямовані проти 13 об'єктів хуситів у районах Ємену, що контролюються цим підтримуваним Іраном терористичним угрупованням. 

В британському Міноборони заявили, що серед інших були уражені два об'єкти поблизу Ходейди, які бойовик залучали до нападів на кораблі. Їх ідентифікували як приміщення для наземного керування дронами та сховища для дронів далекої дії. Ймовірно, на цих об'єктах хусити також зберігали своє зенітне озброєння. У відомстві розповіли, що британські літаки RAF Typhoon FGR4 завдали ударів по цільовим об'єктах у трьох місцях, використовуючи керовані бомби Paveway IV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ отримають від Британії авіабомби Paveway IV: що про них відомо

Нагадаємо, раніше цього місяця військовий представник хуситів Яхья Сарі у телезверненні заявив, що хуситське угруповання атакувало три кораблі в акваторії Індійського океану та ще два - есмінці американського флоту -  в Червоному морі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні хусити здійснили обстріл грецького вантажного судна балкерного типу в акваторії Червоного моря трьома ракетами. 

Головне