Ситуація на кордоні: поляки готуються повторно заблокувати рух на КПП "Угринів"

Ситуація на кордоні: поляки готуються повторно заблокувати рух на КПП

Фермери у Польщі продовжують перешкоджати проїзду вантажних транспортних засобів на двох пунктах пропуску - "Ягодин" та "Рава-Руська", втім вже завтра, 2 квітня, їхня кількість може зрости до трьох. Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, аграрії повідомили місцевих прикордонників про намір поновити свої дії на пункту перетину "Угринів".

"2 квітня польські фермери планують відновити блокаду по напрямку "Угринів-Долгобичув", де в четвер вони тимчасово припинили свої дії на період Великодніх свят", - повідомив в коментарі "РБК-Україна" Демченко.

Станом на цю годину на вказаному напрямку ваговози без обмежень перетинають кордон в обидві сторони. 

Зараз, за його словами, на цьому пункті пропуску відбувається вільний рух в обох напрямках.

За даним ДПСУ, на "Ягодині" та "Раві-Руській" нині у чергах на перетин кордону очікуються близько 500 машин, по 250 - на кожному. При цьому аграрії, як і до цього, не пропускають жодної вантажівки з України у бік Польщі.  На напрямку "Ягодин" за підсумками минулої доби кордон змогли перетнути всього 70 ваговозів, які в'їхали в Україну. 

Блокада не стосується легкових автомобілів та  автобусів, ці категорії транспорту безперешкодно перетинають кордон у обидва боки. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 28 березня польські протестувальники зняли блокаду з пункту перетину "Угринів-Долгобичув". Рух вантажного транспорту через кордон здійснювався у штатному режимі, без обмежень в жодному напрямку. 

 

 


 
 

Головне