Синоптики дали прогноз на 4 жовтня в Україні

Синоптики дали прогноз на 4 жовтня в Україні

Захід України накриють дощі, на сході збережеться тепла погода, 4 жовтня значну частину західних областей України охоплять опади. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За прогнозом Укргідрометцентру, дощі очікуються у Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській та Чернігівській областях.

Температурний контраст між регіонами буде відчутним: на півдні та сході країни повітря прогріється до +24...+25°C, тоді як у західних областях, де прогнозуються опади, буде значно прохолодніше, особливо вночі.

Синоптики відзначають, що вересень цього року був аномально теплим та посушливим. Кількість опадів була суттєво нижчою за норму, за винятком потужної зливи в Одесі, яка призвела до локального підтоплення міста.

Нагадаємо, кількість жертв урагану "Гелен" на південному сході США сягнула 215 осіб, перевершивши масштаби трагедії урагану "Катріна" 2005 року. Про це повідомило видання АР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, 4 жовтня у світі відзначають Всесвітній день тварин і початок Всесвітнього тижня космосу. Також  щорічно в першу п'ятницю жовтня святкують Всесвітній день усмішки. 

Головне