Швеція вчергове виділила Україні пакет фінансової допомоги: на що підуть гроші

Швеція вчергове виділила Україні пакет фінансової допомоги: на що підуть гроші

Уряд Швеція виділив Україні додатковий пакет фінансової допомоги. Про це повідомляє пресслужба міністерства інфраструктури.  

Відомо, що понад 26 мільйонів євро підуть на підтримку проєктів енергоефективності. 

"Кошти розподілять між українськими громадами на підтримку проєктів енергоефективності. Йдеться про ті населені пункти, що отримують кредитні кошти від європейських фінансових установ/банків на реалізацію проєктів у сфері централізованого тепло-, водопостачання, підвищення енергоефективності у будівлях комунальної форми власності, розвиток міського електротранспорту, відновлювальної енергетики", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що за підтримки Фонду E5P в Україні вже було реалізовано десять великих проєктів у сфері централізованого опалення та заходів з енергоефективності громадських будівель.

Фонд E5P – це мультидонорський фонд для заохочення інвестицій в енергоефективні та екологічні проєкти в регіоні Східного партнерства. 

Нагадаємо, що німецький виробник зброї Rheinmetall має намір поставити Україні десятки тисяч боєприпасів і військову техніку цього та наступного року.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що затвердження Сполученими Штатами Америки допомоги Україні дозволить посилити інвестиції у американську оборонну промисловість. 

Головне