Швейцарія виділить близько €1,6 млрд допомоги Україні

Швейцарія виділить близько €1,6 млрд допомоги Україні

Президентка Швейцарії Віола Амхерд повідомила, що їхня країна надасть Україні допомогу у розмірі 1,5 мільярда франків (приблизно 1,6 мільярда євро) протягом періоду з 2025 по 2028 рік.

Про це вона заявила під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Вона висловила переконання, що відновлення України має важливе стратегічне значення для стабільності в регіоні, і зазначила, що основними принципами відновлення є ті, які були визначені на конференції з питань відновлення України у липні 2022 року в Лугано.

"На підтримку України Швейцарія запланувала на період наступної стратегії з міжнародної співпраці з 2025 до 2028 року 1,5 млрд франків", - сказала президент Швейцарії.

Після зустрічі з президенткою Швейцарії Віолою Амгерд Володимир Зеленський оголосив про узгодження проведення Глобального саміту миру в Швейцарії та виразив бажання бачити на ньому Китай.

"Наші команди вже від завтра розпочинають підготовку до проведення у Швейцарії на рівні лідерів Глобального саміту миру. І цей саміт має наповнити необхідною енергією все, що вже вдалося досягнути, і має визначити, що завершення війни має бути виключно справедливим, а відновлення сили міжнародного права дійсно повним", - зазначив президент.

Нагадаємо, під час четвертої зустрічі між Швейцарією та Україною в Давосі, співголови радників з національної безпеки та зовнішньої політики погодили спільне прескомюніке.

У ньому зафіксована згода, що безпека України є невіддільною частиною світової та регіональної безпеки, тому війна проти нашої держави - це один із основних дестабілізаційних чинників у світі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Фінляндія готується повністю заборонити росіянам купувати нерухомість в країні.

Головне