Шпигував за 3 ОШБр: СБУ затримала завербованого росіянами киянина

Шпигував за 3 ОШБр: СБУ затримала завербованого росіянами киянина

Співробітники СБУ затримали чергового російського агента, завданням якого було відстеження місць розташування запасних командних пунктів Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) та "злив" ворогу координатів критичної інфраструктури Києва. Ним виявився 52-річний житель столиці, якого російські спецслужби завербували торік восени. 

"Щоб виявити локації потенційних цілей для ворога, зрадник обходив вулиці Києва та його околиці й приховано фотографував "потрібні" об’єкти", - інформує пресцентр відомства.

Йдеться зокрема про важливі тепло- та енергогенеруючі об'єкти, від роботи яких залежить наявність світла та тепла в більшій частині цивільної інфраструктури міста, серед яких котельні "Київтеплоенерго".

Зрадник також робив спробу отримати роботу на одному з оборонних заводів у Київському регіоні. Працюючи там він розраховував вивідувати секретну інформацію щодо номенклатури озброєнь, які виготовляються на вказаному стратегічному підприємстві та їхніх обсягах.

Чоловіку повідомлено про підозру за статтею про пособництво державі-агресору (стаття 111-2 ККУ), йому "світить" довічне ув'язнення. 

Нагадаємо, напередодні стало відомо про затримання на Миколаївщині ще однієї інформаторки російських спецслужб, яка здійснювала розвідувальну діяльність для окупантів, шукаючи місцезнаходження та переміщення Збройних Сил. Основною метою її дій було передавання можливих місць зосередження командного складу та бойових підрозділів морської піхоти ЗСУ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями СБУ викрила на Донеччині чергового російського агента, який збирав для ворога дані про місця базування підрозділів ЗСУ у районі Краматорська.

Головне