Шольц заявив про обговорення низкою країн "мирних домовленостей" між Україною та рф

Шольц заявив про обговорення низкою країн

Шольц заявив про обговорення низкою країн "мирних домовленостей" між Україною та рф.

Канцлер Німеччини зазначив, що країни, включно з Україною, обговорюють це питання на рівні радників з безпеки. Він додав, що посередницькі ініціативи для припинення війни в Україні були завжди - спершу Україна та рф говорили між собою, а після Бучі й Ірпеня - це втратило сенс. А рф після того ще й зривала переговори щодо зерна, ЗАЕС та обміну полоненими.

"Наразі низка країн, включно з Україною, обговорюють на рівні радників з безпеки, в якій формі може бути досягнута мирна домовленість. Але дозвольте мені прояснити одну річ: мир можливий у будь-який час. Путін просто повинен припинити свою варварську кампанію і вивести свої війська", - підкреслив Шольц.

Нагадаємо, уряд Чехії схвалив виділення коштів на закупівлю боєприпасів для України. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Петр Фіала.

Як писали "Ми-Україна" раніше, найближчими днями Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів із арсеналів Бундесверу. Про це повідомив глава ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінґ у інтерв'ю виданню DW.

Головне