Шмигаль зустрівся з міністрами фінансів Великої Британії, Німеччини та Франції: подробиці

Шмигаль зустрівся з міністрами фінансів Великої Британії, Німеччини та Франції: подробиці

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з міністрами фінансів Великої Британії, Німеччини та Франції. Вони обговорили фінансову підтримку України під час війни.

Про це глава українського уряду повідомив у своєму Telegram-каналі. За його словами, фінансова підтримка — один зі стовпів незламності України та українського народу.

"На полях Spring Meetings у Вашингтоні порушили це питання з міністрами фінансів Великої Британії, Німеччини та Франції. Зокрема, нашу взаємодію в межах Міжвідомчої координаційної платформи донорів", - йдеться в повідомленні Шмигаля.

З канцлером скарбниці Британії Джеремі Гантом голова українського уряду торкнулися основних аспектів співпраці у відновленні України, запровадженні санкцій проти росії та конфіскації заморожених активів агресора.

Водночас продовження програм підтримки уряду Німеччини були проговорені з міністром фінансів ФРН Крістіаном Лінднером. Серед питань зустрічі - обмеження проти атомної галузі росії. Шмигаль подякував за намір виділити понад 3 млрд євро додаткового фінансування цього року та більш як 5 млрд євро довгострокової військової підтримки.

Крім того, 2 млрд євро у межах довгострокового фінансування планує виділити Франція. Прем'єр України висловив вдячність за це в розмові з міністром фінансів Брюно Ле Мером. Частина з цих коштів буде спрямована на відновлення.

"Наші партнери запевнили, що підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно", - додав Шмигаль.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у ході робочого візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Головне