Шмигаль розповів про плани уряду на вугільні шахти Україн

Шмигаль розповів про плани уряду на вугільні шахти Україн

На українські вугільні регіони очікує трансформація, при тому цей процес розпочнеться в першу чергу в тих районах, де ці підприємства вже вичерпали наявний ресурс. На цьому під час зборів Асоціації вугільних громад наголосив прем'єр Денис Шмигаль.

На зборах, які проводилась в межах заходу "Справедлива трансформація 2023", голова уряду підкреслив, що спершу людям, які працюють на вугільних шахтах, слід запропонувати альтернативу у заробітку і тільки потім вирішувати, чи закривати ту чи іншу шахту. 

Шмигаль розповів про хід роботи у тестовому застосування Концепції справедливої трансформації на Львівщині. Йдеться про Червоноградський вугільний регіон.

"Водночас держава не збирається зараз закривати шахти, які мають перспективи й можливість видобувати. Наша мета — підвищити якість життя людей, дати їм нові можливості, зробити розвиток громад всебічним та гармонійним", - зауважив прем'єр. 

Як відомо, восени 2021 року українським урядом була прийнята постанова "Про схвалення Концепції Державної цільової програми справедливої трансформації вугільних регіонів України на період до 2030 року". Документом передбачені розробка трансформаційних планів для кожної окремої громади, надання соцпідтримки працівнкиам шахт та їхнім родинам та диверсифікація місцевої економіки.

Нагадаємо, минулого місяця міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що до робіт на вугледобувних підприємствах України через дефіцит робочої сили почали залучати ув'язнених. За словами очільника Мінʼюста, енергетична безпека України у надійних руках.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Казахстані після пожежі на шахті в місті Караганда знайшли тіла 45 загиблих

 

 

 

 

 

Головне