Шарль Мішель відмовився від участі у виборах до Європарламенту

Шарль Мішель відмовився від участі у виборах до Європарламенту

Голова Європейської ради Шарль Мішель вирішив зняти свою кандидатуру з виборів до Європарламенту. Він продовжить очолювати саміти ЄС до закінчення свого терміну.

Відповідну заяву він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Мішель пояснив, що його рішення викликало дискусії у ЗМІ і вирішив не допустити, щоб це відволікало від роботи Європейської ради та поставило під загрозу європейський проєкт.

"Я недооцінив масштаб і радикальність деяких негативних реакцій – не всередині Європейської ради, а за її межами – на перспективу моєї участі у європейській кампанії...Я не хочу, щоб розбіжності відволікали нас від найважливішого та підривали інститут, який я очолюю, та весь європейський проєкт", - написав він.

Мішель зауважив, що не хоче, щоб його рішення було сприйнято як напад на Європейську раду. Тому він вирішив не балотуватися на виборах до Європарламенту і продовжити виконувати свої обов'язки з відповідальністю. Він також підкреслив свою підтримку демократичної, єдиної Європи.

"З цих причин, а також для того, щоб зберегти спокій при виконанні моєї нинішньої місії, я не балотуватимуся на європейських виборах. Я забезпечуватиму свою відповідальність з повною рішучістю. І я завжди буду затятим прихильником демократичної, сильної, єдиної Європи", - йдеться у дописі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти цілеспрямовано атакували FPV-дроном транспортний засіб волонтера у Часовому Яру.

Головне