Сейм Латвії заборонив імпорт сільськогосподарської продукції з рф і Білорусі

Сейм Латвії заборонив імпорт сільськогосподарської продукції з рф і Білорусі

Сейм Латвії заборонив імпорт сільськогосподарської продукції з росії та Білорусі. Відповідне рішення було ухвалено 22 лютого, повідомляється на сайті латвійського парламенту.

"Депутати запропонували ввести заборону на російські та білоруські продукти не тільки в Латвії, а й в інших країнах Євросоюзу. З огляду на те, що така заборона вплине на спільну політику Європейського Союзу, яка не входить до нашої компетенції, заборона на імпорт стосуватиметься лише споживання цих сільськогосподарських і кормових продуктів у Латвії", - заявив голова бюджетно-фінансової комісії Сейму Латвії Яніс Рейрс.

Відповідно до рішення Сейму, заборонено не лише імпорт з росії та Білорусі, а також і ввезення цієї продукції з третіх країн, якщо вона походить з росії чи Білорусі. Заборона на імпорт поширюватиметься на продукцію, яка залишається в Латвії, а не на ту, що транспортується до інших країн-членів ЄС.

У Сеймі пояснили, що даний крок є додатковим елементом спільної санкційної політики ЄС, яка реалізується у відповідь на війну росії проти України. 

"Економічна безпека є важливим аспектом національної безпеки, і це одна зі сфер, яка може найсуттєвіше вплинути на національну безпеку. Безкарне вчинення міжнародних злочинів і одержання прибутку від них суперечать морально-етичним нормам і системі цінностей суспільства. Споживання продуктів російського походження, це пряма чи опосередкована підтримка злочинного режиму, і це несумісно з мораллю суспільства", - наголосив Рейрс.

Через два тижні після набуття документом чинності уряд Латвії повинен видати постанови з точним переліком продукції, яку заборонено ввозити до Латвії з росії та Білорусі.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сейм Латвії заборонив національним спортивним командам грати проти росіян та білорусів.

Головне