СБУ затримала коригувальницю ракетних ударів по Одесі: отримувала від окупантів кошти

СБУ затримала коригувальницю ракетних ударів по Одесі: отримувала від окупантів кошти

Служба безпеки України затримала жительку Одеси, яка за грошову винагороду від росіян коригувала повітряні удари по місту. Про це повідомляє пресс-служба СБУ.

“В обмін на розвіддані про місця базування Сил оборони на території Одеси, фігурантка отримувала регулярну грошову винагороду у розмірі до 20 тисяч гривень за кожне виконане завдання. Кошти надходили у вигляді криптовалюти на електронний гаманець затриманої”, - йдеться в повідомленні.

Жінка мала проросійські погляди і хотіла “підзаробити” за рахунок співпраці з ворогом.

Крім того, після атак окуантів вона обходила постраждалі вулиці та фіксувала наслідки влучань.

Силовики додали, що росіяни збирали інформацію для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Одесі із застосуванням крилатих або балістичних ракет. 

Колаборантку затримали під час контрдиверсійних заходів, коли вона здійснювала дорозвідку місцевості поблизу одного з українських військових об'єктів.

Під час обшуків було виявлено банківські картки і засоби зв’язку із доказами її розвідувально-підривної діяльності.

На підставі отриманих доказів затриманій повідомили про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що зловмисниця перебуває під вартою і визнала свою провину у співпраці з ворожою спецслужбою.

Нагадаємо, що СБУ затримала російську інформаторку, яка допомагала окупантам готувати повітряний удар по Миколаївщині під час візиту президента України.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала в Харківській області фермерку-колаборантку, яка під час окупації вивезла до рф українське зерно на 13 млн гривень.

Головне