СБУ затримала в Києві підприємця, який постачав окупантам будматеріали для "зубів дракона"

СБУ затримала в Києві підприємця, який постачав окупантам будматеріали для

Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві чоловіка, який надавав окупантам будівельні матеріали для зведення укріпрайонів у тимчасово окупованих південних регіонах України. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Зловмисник виявився власником відразу кількох підприємств у Бердянську.

"Після захоплення міста він почав співпрацювати з окупантами. За даними слідства, колаборант постачав російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті", - йдеться у повідомленні.

Ці матеріали росіяни використовували для масового виробництва протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як "зуби дракона".

За деякий час зловмисник переїхав до Києва, однак продовжував керувати незаконним бізнесом на ТОТ Запоріжжя.

"За вказівкою колаборанта його підлеглі у Бердянську "перереєстрували" підконтрольні місцеві підприємства за російським "законодавством". Після цього вони почали регулярно поповнювати бюджет країни-агресора у вигляді сплати до нього "податків", - зазначили у СБУ.

Співробітники Служби безпеки провели у помешканні зловмисника у Києві та виявили документи і інші речові докази злочинної діяльності на користь рф. Йому вже оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора). Нині зловмисник перебуває під вартою.

Доєднуйтесь до збору на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки: 5375 4112 1361 1622

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ затримала у Кропивницькому місцевого мешканця, який викладав у ТікТок координати місцевих блокпостів.

Головне