СБУ затримала екснардепа-"регіонала" при спробі втечі з України

СБУ затримала екснардепа-

Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів, який виправдовував напад росії. Його затримали під час спроби втечі з України.

Про це пише пресслужба СБУ.

Екснардепа затримано біля прикордонного пункту пропуску на Одещині, де він намагався виїхати до сусідньої країни, виступаючи як особа непризовного віку.

За даними слідства, у 2020 році він обіймав посаду депутата міської ради Бахмута від забороненої ОПЗЖ. Після анексії частини регіону він взяв курс на співпрацю з ворогом, "перереєструвавши" власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством та надавши ФСБ повний доступ до обладнання, що дозволило російським спецслужбам контролювати інтернет-активність місцевого населення.

Також експосадовець регулярно сплачував кошти до бюджету рф у вигляді "податків" та "зборів", що фінансувало військово-промисловий комплекс росії та її окупаційні угруповання, які воюють проти України.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон та чорнові записи з доказами його злочинних дій.

Наразі йому повідомлено про підозру за виправдання збройної агресії рф проти України, а також розглядається питання щодо додаткової кваліфікації незаконного співробітництва з окупаційними силами.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Костянтинівці майже добу шукають під завалами жінку з дитиною.

Головне