СБУ затримала адвоката, який переписував майно морпорту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо"

СБУ затримала адвоката, який переписував майно морпорту Херсона на баланс

Служба безпеки під час стабілізаційних заходів в Херсоні затримала колаборанта, який виявився місцевим адвокатом і підтримував загарбників після захоплення міста. Пізніше він обійняв посаду в місцевій окупаційній адміністрації рф.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Telegram.

Колаборанта призначили головою створеного агресором "бюро технічної інвентаризації" (БТІ) під особистий патронат гауляйтера Сальдо. Під час керівництва окупаційним "БТІ", звінцюється, фігурант здійснював "перереєстрацію" майна Херсонського морського порту, який був захоплений ворогом, на "баланс" окупаційного "Мінтранспорту РФ".

Він брав участь у незаконній "інвентаризації" місцевого комунального підприємства "Міське дорожнє управління" та передавав його основні ресурси окупантам. Крім того, цей колаборант закликав місцевих мешканців приєднуватися до рядів російських окупантів, обіцяючи їм "російську зарплату" і лояльне ставлення від окупаційних влад.

Після звільнення Херсона, зловмисник намагався уникнути судового переслідування. Але співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та провели його затримання. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за підтримку держави-агресора.

Наразі він перебуває під вартою, і триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Стабілізаційні заходи проводили співробітники СБУ в Херсонській області за координацією обласної прокуратури.

Як писав "Ми-Україна" раніше, по Нікополю прилетів російський дрон-камікадзе.

Головне