СБУ оголосила в розшук російського олігарха Михайла Фрідмана

СБУ оголосила в розшук російського олігарха Михайла Фрідмана

Служба безпеки України оголосила в розшук російського олігарха Михайла Фрідмана, проти якого раніше було введено санкції.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Згідно з повідомленням, Михайла Фрідмана розшукують через звинувачення за статтею "Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України" (частина 3 статті 110-2 Кримінального кодексу України).

Вказана дата зникнення олігарха – 10 жовтня 2023 року. Про підозру йому було оголошено 5 вересня 2023 року. Тоді в СБУ заявили, що Фрідман задіяв свої бізнесові ресурси для розповсюдження сухих пайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком "Армия России". Вона постачається російським окупантам фронт в Україну. Крім того, Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для незаконних формувань, які воюють в Україні. Також страхові компанії фігуранта взяли на себе страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників на фронті.

Михайло Фрідман не відреагував на прохання "Схем" прокоментувати оголошення в розшук та офіційну підозру.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Великій Британії закрили справу проти підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана. Його підозрювали в ухиленні від санкцій. Також Фрідмана було заарештовано за підозрою у відмиванні грошей. Проте пізніше він був звільнений під заставу. Під час масштабних обшуків, проведених у будинку бізнесмена в Лондоні, було залучено понад 50 офіцерів.

Головне