Саудівська Аравія надасть Україні $400 млн: Єрмак підбив підсумки зустрічі з главою МЗС Королівства

Саудівська Аравія надасть Україні $400 млн: Єрмак підбив підсумки зустрічі з главою МЗС Королівства

Україна надзвичайно зацікавлена в політичній, гуманітарній та економічній співпраці із Саудівською Аравією та прагне посилювати взаємодію з цією державою. На цьому наголосив очільник Офісу Президента Андрій Єрмак на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія Принцом Фейсалом бін Фарханом Аль Саудом після їхньої зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Керівник ОП розповів, що Україні високо цінують сьогоднішній візит до Києва делегації Саудівської Аравії на чолі з міністром закордонних справ Королівства й розглядають його як важливе свідчення підтримки нашої держави, особливо в ці дні річниці початку повномасштабної агресії Російської Федерації.

Єрмак також подякував Саудівській Аравії за підтримку резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо сталого миру в Україні, яка була ухвалена 23 лютого.

"Розраховуємо на подальшу практичну підтримку з боку Королівства нашої формули миру. Ми про це сьогодні дуже конкретно й детально говорили. І очікуємо на залучення до реалізації одного або декількох пунктів мирного плану нашого Президента", – наголосив він.

Андрій Єрмак відзначив відчутну допомогу Україні з боку Саудівської Аравії в гуманітарній сфері, зокрема ухвалене рішення щодо виділення окремого пакету підтримки обсягом 400 млн дол. У межах візиту Принца Фейсала бін Фархана Аль Сауда було підписано два документи. Один із них є Спільною програмою співробітництва між Мінінфраструктури України і Центром порятунку та гуманітарної допомоги ім.Короля Салмана. Другий - Меморандум про взаєморозуміння щодо саудівського гранту на нафтопродукти між Міненергетики України та Саудівським фондом розвитку.

Крім того, Єрмак подякував Королівству за сприяння у звільненні 10 іноземних військовополонених 21 вересня 2022 року.

"Ця місія Саудівської Аравії є надзвичайно важливим чинником нашої взаємодії. І ми домовилися, що будемо й далі працювати в цьому напрямі", - додав керівник ОП.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Андрій Єрмак провів зустріч з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Принцом Фейсалом бін Фарханом Аль Саудом. Він прибув в Україну з офіційним візитом.

Головне