Сапьян: Рабіновича покарають попри відсутність в країні 

Сапьян: Рабіновича покарають попри відсутність в країні 

Попри відсутність колишнього народного депутата від забороненої "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича в Україні його покарають. У цьому запевнила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

"Україна в який період своєї незалежності прийшла до того етапу і до тих рішень коли, якщо людини немає в нашій державі, це не означає, що вона не повинна нести відповідальності, що не буде кримінальних проваджень, не буде конкретних вироків. Тому було започатковано і в кримінально-процесуальне законодавство також були внесені відповідні зміни, які дозволяють слідству розслідування проводити заочно. У нас з вами є один із прикладів - це вирок президенту-втікачу Януковичу", - зазначила Сапьян.

Також вона додала, що Рабінович нестиме відповідальність за державну зраду.

"Ми з вами говоримо про те, що якщо Вадима Рабіновича наразі немає в країні це не означає, що він не буде нести відповідальність. У слідства назбиралося достатньо доказової бази, йому оголошено про підозру. І до речі підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до держави Ізраїль. Це означає, що процес пішов. Далі буде обрання запобіжного заходу і відповідно буде, якщо слідчі вважатимуть це за потрібне, оголошення в розшук Вадима Рабіновича. Тобто процес, навіть якщо він відбуватиметься в заочній формі, швидше за все це буде дійсно спеціальне розслідування заочна форма. Але нам дуже важливо, щоб такі злочини, які стосуються державної зради, навіть тих громадян, які втекли з країни, щоб вони розуміли, що відповідальність невідворотна. І за те, що вони скоїли, вони отримають конкретні вироки. Це сигнал для суспільства", - наголосила Сапьян.

Як повідомляли "Ми-Україна", колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадиму Рабіновичу повідомили про підозру

Головне