Санта-Клаус поспішає: де подивитися маршрут його різдвяного польоту онлайн

Санта-Клаус поспішає: де подивитися маршрут його різдвяного польоту онлайн

Різдво 25 грудня відзначають близько 2 млрд християн по всьому світу і Санта-Клаус має встигнути усім їх принести подарунки. У якій точці планети саме зараз пролітають його сани з оленями можна побачити одразу на декількох сервісах. 

Щорічно маршрут Санти в прямому ефірі показує Командування Повітряно-космічної оборони Північної Америки, відоме як NORAD. Скористатись його трекером можна за цим посиланням. Окрім того, у NORAD також рахують, скільки подарунків Санта вже встиг  принести. Станом 13:05 їх кількість становить 7 883 693 263.

"NORAD, який відповідає за захист неба над Сполученими Штатами та Канадою, відстежує Санту кожний переддень Різдва протягом останніх 68 років",  -йдеться у повідомленні.

Також за оновленнями маршруту можна спостерігати на сторінках NORAD у Facebook та YouTube.

У NORAD пояснили, що для відстеження саней з Сантою вони використовують комбінацію радарів, супутників та реактивних винищувачів. Спеціальна система радіолокації отримала назву "Північна система попередження" і кожне Різдво спостерігає за Північним полюсом.

"У ту мить, коли наш радар повідомляє нам, що Санта стартував, ми починаємо використовувати ті ж супутники, які ми використовуємо для забезпечення повітряного попередження про можливі запуски ракет, націлених на Північну Америку", - йдеться на сайті Командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось святкувати Різдво 25 грудня: як правильно колядувати і які колядки та віншування обрати

Інший варіант побачити, де зараз Санта - сервіс Flightradar.Традиція показувати різдвяний проліт проєкт, який  дозволяє в режимі реального часу спостерігати на мапі за літаками в усьому світі, з’явилася у 2017 році. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом, яке вже вдруге відзначається в умовах повномасштабної війни.

 

Головне