Санду: Молдова хоче якнайшвидше вступити до ЄС через загрозу з боку рф

Санду: Молдова хоче якнайшвидше вступити до ЄС через загрозу з боку рф

Молдова хоче якнайшвидше вступити до Європейського Союзу. Країна остерігається загрози з боку росії.

Про це заявила президентка Молдови Мая Санду в інтерв’ю AFP.

"Звісно, ніщо не зрівняється з тим, що відбувається в Україні, але ми відчуваємо ризик і вважаємо, що можемо врятувати нашу демократію лише ставши частиною ЄС. росія буде залишатися джерелом нестабільності у найближчі роки. Ми маємо захистити себе", - пояснила Санду.

Вона також додала, що розраховує на початок переговорів про вступ у найближчі місяці.

"Ми хотіли б, щоб це (вступ до ЄС, - ред.) відбулося якнайшвидше", - зазначила молдовська президентка.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, молдовська влада підписала рамкову угоду з грецькою державною компанією “DEPA Commercial” про постачання блакитного палива. Відомо, що документ підписали в Афінах під час офіційного візиту до Греції міністра енергетики Віктора Парлікова та керівника Energocom Віктора Бинзаря. Бинзар розповів, трейдери в регіоні постачають газ із кількох географічних точок, включно зі Сходом, США та Африкою. Зазначається, що Молдова майже повністю залежала від російської газової компанії “Газпром” щодо імпорту газу.

Також міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску заявив, що його країна вирішила приєднатися до санкцій Європейського Союзу проти російської федерації. За словами очільника зовнішньополітичного відомства Молдови, найближчим часом уряд країни перегляне перелік санкцій проти рф. Крім того, він додав, що наразі влада аналізує, які саме санкції можуть бути запроваджені.

Головне