Росіяни на окупованій Херсонщині вимагають гроші від примусової мобілізації в армію рф

Росіяни на окупованій Херсонщині вимагають гроші від примусової мобілізації в армію рф

Окупанти намагаються  поповнювати втрати в живій силі за рахунок примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України. В Херсонській області росіяни вимагають гроші у місцевого населення за відстрочку від мобілізації.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

"У низці населених пунктів Херсонської області відзначаються факти насильницького затримання чоловіків, які раніше відмовились від українського громадянства на користь російського. Після затримання в ході першої установчої бесіди окупанти вимагають від таких громадян неправомірну грошову винагороду за відстрочку від мобілізації. Осіб, які відмовляються від сплати хабара, або не мають необхідної суми коштів, окупанти відправляють до польових таборів для проходження прискореного курсу загальновійськової підготовки", – йдеться в повідомленні.

Після цього російські військові відправляють чоловіків у населені пункти, які межують із лінією бойового зіткнення.

Нагадаємо, минулої доби, 14 травня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 580 загарбників. Наші оборонці за учорашній день також знищили три танки, 11 бойових броньованих машин, 21 артилерійську систему, два засоби ППО та 24 дрони.

Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило майже 199,5 тис. військовослужбовців.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Жупанін розповів, на скільки можуть зрости тарифи на електроенергію в Україні.

Головне