Росіяни працюють над новими видами озброєння, - Маляр

Росіяни працюють над новими видами озброєння, - Маляр

Росіяни наразі працюють над розробкою нових видів озброєння для війни проти України. Про це повідомила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За її словами, росія дійсно наразі розвиває військову промисловість. При цьому її вони повністю перевели на рейки військового часу, тому фактично вся російська економіка на це зараз і працює.

Однак варто враховувати і те, що росіяни схильні до пропаганди перебільшення, зазначила Маляр.

"Під час війни одна із задач інформації - вплинути на ворога, злякати його потужностями, які є. Тому вони намагаються виконати цю інформаційну задачу", - пояснила заступниця міністра оборони.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські загарбники заявили про нібито перші знищені німецькі танки “Leopard 2”, але ними виявилась сільськогосподарська техніка. Російський “воєнкор” кремлівської “Комсомольської правди” Олександр Коц навіть наголосив у своєму Telegram-каналі, що російські окупанти знищили німецький танк. Однак невдовзі допис зник. OSINT-спільнота у Twitter довела, що на кадрах – не танк, а комбайн та навіть назвали марку цієї техніки.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк закликав стежити в контексті контрнаступу лише за офіційними новинами з України. За його словами, російська армія “активно відбиває атаки, знищуючи тисячі танків, сотні HIMARS і ескадрилій F-16”.

"Не хотілося б переривати класичну “російську виставу”, але “все ж таки: слідкуйте тільки за офіційними новинами з України, якщо хочете знати правду”, - заявив Подоляк.

Головне