росія вивела в Чорне море два підводні ракетоносії, – ОК "Південь"

росія вивела в Чорне море два підводні ракетоносії, – ОК

Російськими військами на бойове чергування в акваторію Чорного моря було виведено два підводні ракетоносії.

Про це заявив полковник Оперативного командування "Південь" Збройних сил України Владислав Назаров у Telegram.

"У Чорному морі тримається штормова погода. Ворог здійснив ротацію ракетоносіїв – надводний замінено на два підводних. Сумарний залп "Калібрів" залишився на рівні восьми", – йдеться в дописі.

Окрім цього Назаров попередив, що "з урахуванням певної паузи в діях ворога, увага до сигналів повітряної тривоги має бути підвищена".

Станом на 01:00 Повітряні тривоги були оголошені у низці областей України. Сигнали про загрозу ворожих повітряних атак залунали близько півночі на півдні України. Через деякий час тривоги також оголосили й у низці центральних областей.

За даними Повітряних сил ЗСУ, є загроза застосування військами РФ ударних БПЛА у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Глави обласних військових адміністрацій вказаних регіонів закликають жителів прямувати в укриття, дотримуватися правила "двох стін".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки головнокомандувача. Воно було виїзне та проходило на Рівненській АЕС.

"Начальник Рівненської ОВА Коваль і командувач "Волині" Миронюк доповіли про оборонні рубежі та соціально-економічну ситуацію в регіоні. Щиголь - про захист Рівненської АЕС від кіберзагроз", - розповів президент.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Франції вже четвертий день тривають протести убивство 17-річного підлітка співробітником поліції. За 1 липня правоохоронці затримали понад 1300 осіб.

Головне