Російський солдат, тебе зрадили: Олексій Резніков звернувся до армії рф

Російський солдат, тебе зрадили: Олексій Резніков звернувся до армії рф

Міністр оборони України Олексій Резніков записав відеозвернення до російських солдат, у якому наголосив, що війна вже прийшла до них у дім.

За словами очільника Міноборони, росіянам варто забиратися з української землі і повертатися в росію та вирішувати свої внутрішньодержавні проблеми.

"Російській солдат, я міністр оборони України Олексій Резніков. Тебе обманути та зрадили. Твоя війна не тут, не в Україні, війна вже у тебе вдома. Йди додому, захищай свій дім, обійми своїх близьких. Ми не будемо стріляти тобі у спину. Нам не потрібна російська земля. Займися своєю країною, займися своєю долею. У тебе ще є шанс вижити", - зазначив Резніков.

Судячи з відео, звернення було записане ще вдень. Саме тоді у росії тривала найгарячіша фаза протистояння між "вагнерівцями" та російською армією. Однак вже ввечері засновника групи "Вагнера" Євгена Пригожина, який організував заколот у росії, вдалося переконати припинити свої дії. Як відомо, переговори з Пригожиним весь день вів самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Після домовленостей найманці почали повертатися у свої польові табори.

Варто зазначити, що наразі "вагнерівці" вже покинули Ростов-на-Дону, який вони взяли під свій контроль в суботу вранці.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що кримінальну справу проти засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина, який вчинив заколот в росії, закриють. Також він додав, що Пригожин погодився “піти в Білорусь”, однак чим він там займатиметься, речнику Путіна невідомо.

Головне