Російські загарбники викрали із Херсонського музею три полотна Айвазовського (фото)

Російські загарбники викрали із Херсонського музею три полотна Айвазовського (фото)

Російські загарбники викрали три картини відомого українського художника-мариніста Івана Айвазовського із Херсонського художнього музею. Про це на Facebook-сторінці повідомляє пресслужба музею.

Зокрема, йдеться про картини "Буря вщухає", "Вид міста Одеси" та "Море".

"Один з найвизначніших художників-мариністів світу став нав’язливою метою для росіян, які вимірювали вартість творів інших авторів "по Айвазовському" та викрадали його картини з музеїв окупованих міст. Не оминула ця доля і Херсонський художній, звідки окупанти незаконно вивезли три полотна видатного майстра", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, окупанти вважають, що Айвазовський - російський художник. На початку 2023 року Музей Метрополітан у Нью-Йорку визнав Івана Айвазовського та ще двох художників - Архипа Куїнджі, та Іллю Рєпіна - українськими митцями. Усі вони українського походження, а сім’я Іллі Рєпіна має шляхетне козацьке минуле.

Нагадаємо, що російські окупанти наказали колаборантам вивезти експонати з Бердянського художнього музею ім. Ісаака Бродського

Як повідомляли “Ми-Україна”, російські окупанти готуються до пограбування музею-заповідника “Херсонес Таврійський” у Криму та планують вивезти більшість експонатів. 

Головне