Російське командування погрожує військовим за здачу у полон, - ГУР

Російське командування погрожує військовим за здачу у полон, - ГУР

Російське командування погрожує військовим за здачу у полон і лякає "загородзагонами". Попри це солдати армії рф продовжують здаватися, а ЗСУ поповнюють обмінний фонд.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини". Як зазначається, керівництво збройних сил російської федерації створює атмосферу напруги серед звичайних російських військовослужбовців. Вони закликають їх залишатися рішучими і не здаватися в полон на українській території незалежно від обставин. 

"Рашисти і російське командування стимулюють і залякують пересічних окупантів не здаватися в полон, бо, мовляв, дивіться, там звірі, і бандерівці з вами будуть робити те, що і ми робимо з українцями. Тобто за жодних обставин не здавайтеся, підривайте себе гранатами, а якщо будете здаватися, то вас загони з кадирівців просто розстріляють", - розповів Юсов.

За його словами, основною метою цієї ІПСО є чинення тиску на внутрішній фактор.

"Але тим не менше, незважаючи на це здаються в полон, й українські захисники захоплюють загарбників у полон і поповнюють обмінний фонд", - додав представник ГУР.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за кілька тижнів наступу Сили оборони взяли в полон понад 200 російських військових. Кожен п’ятий окупант здався в полон добровільно, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. За його словами, серед полонених окупантів є й офіцери, а не тільки рядові солдати.

Головне