Росіяни завдали ракетного удару по судну з пшеницею для Єгипту, - Зеленський

Росіяни завдали ракетного удару по судну з пшеницею для Єгипту, - Зеленський

Російські військові атакували цивільне судно з українським зерном, призначеним для Єгипту, відразу після виходу з українських територіальних вод у Чорному морі.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. 

Зеленський підкреслив, що Україна є важливим глобальним донором продовольчої безпеки, і безперешкодна робота українського експортного продовольчого коридору має вирішальне значення для стабільності та життя десятків країн, особливо в Африці та на Близькому Сході.

Він також зазначив, що Україна продовжить робити все можливе для захисту своїх портів і забезпечення постачання продовольства на світовий ринок, закликавши світову спільноту до реакції, адже пшениця та продовольча безпека не повинні ставати мішенню для ракетних ударів.

Нагадаємо, російські окупанти завдали удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині, внаслідок якого загинули три людини, а ще двоє отримали поранення.

Як писали “Ми-Україна” раніше, армія російської федерації атакувала приватний будинок у Добропільській громаді на Донеччині, в результаті 81-річна жінка загинула, ще четверо людей постраждали.

Головне