Росіяни випустили по Харкову плануючу бомбу УМПБ Д-30, — Нацполіція

Росіяни випустили по Харкову плануючу бомбу УМПБ Д-30, — Нацполіція

По Харкову вперше з 2022-го року було завдано удару авіабомбами. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

"Бомба прилетіла в житловий масив серед двох п'ятиповерхівок, повністю заселених цивільними, мирними мешканцями. Її застосували в той час, коли на вулицях міста перебувала максимальна кількість людей. Тому є загиблий цивільний повнолітній чоловік, також є поранені", — розповів очільник нацполіції області Володимир Тимошко.

За інформацією міськради, загиблий - 70 річний чоловік, він проїжджав на велосипеді повз будинок під час вибуху. Загинув від уламків снаряду.

"Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250", – зазначив він. 

Нагадаємо, внаслідок ворожого обстрілу Харкова зросла кількість постраждалих до 12 осіб. Про це повідомляє мер Харкова Ігор Терехов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Нікополі Дніпропетровської області внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув чоловік. Про це повідомив начальник Дніпропетровської обласної військовоїадміністрації Сергій Лисак.

Головне