Росіяни вдарили по Одесі балістикою: є влучання у цивільне судно під прапором Палау

Росіяни вдарили по Одесі балістикою: є влучання у цивільне судно під прапором Палау

Російські війська вдруге за два дні атакували цивільне судно в Одесі. Внаслідок ракетного удару по судну “OPTIMA” під прапором Палау загинула одна людина, ще пʼятеро членів екіпажу отримали поранення.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Балактичною ракетою було пошкоджено судно “OPTIMA”, яке перебувало у портах Одеси. Атака сталася лише за кілька годин після того, як судно зайшло для завантаження, і стала черговим актом агресії росії, спрямованим на підрив українського морського судноплавства.

Внаслідок обстрілу загинула одна людина, а ще пʼятеро членів екіпажу, всі іноземці, були поранені. Наразі їм надають медичну допомогу.

Це друга атака за два дні, спрямована на судна, які мали вивозити вантажі з України. росія продовжує використовувати залякування та порушення роботи Українського морського коридору, що може спричинити нестабільність у регіонах, залежних від імпорту продовольства.

Міністр Кулеба наголосив на необхідності посилення протиповітряної оборони та міжнародного тиску на агресора для забезпечення безпеки портової інфраструктури та морського транспорту.

Нагадаємо, російське окупаційне військо у ніч на 6 жовтня армія рф здійснила черговий обстріл українського порту Південний, пошкодивши цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс. Корабель, завантажений 6000 тонн української кукурудзи для експорту, став 20-м цивільним судном, яке постраждало від російських атак.

Як писали “Ми-Україна” раніше, народний артист України Богдан Сташків у Мукачівському районі Закарпаття разом з другом загинув внаслідок ДТП. В аварії також постраждала його дружина, яку госпіталізували в критичному стані.

Головне