Росіяни постійно застосовують свіжі ракети, в запасах - майже 1000 штук, - Євлаш

Росіяни постійно застосовують свіжі ракети, в запасах - майже 1000 штук, - Євлаш

Російське окупаційне військо має досить багато одиниць ракетного озброєння у запасі. Подекуди ракети ворог застосовує для розвідки, інколи - для випробування озброєння, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник командування Повітряних сил ЗС України Ілля Євлаш.

Він нагадав, що за оцінками воєнної розвідки, у російської армії станом на сьогодні в арсеналі залишається близько 950 одиниць високоточного ракетного озброєння, здатного долати відстань у більш як 350 км. 

"Ворог постійно використовує нові і нові ракети. Тобто запас у них досить суттєво вичерпався. Ми це бачиом навіть по аналізу тих ракет, які нещодавно застосовував противник. Наприклад, тоді коли він випустив "Циркон". Наш Київський експертно-дослідний центр встановив, що ракета була досить нова, її виготовили вже під час повномасштабного вторгнення", - зазначив Євлаш. 

За його словами, зазвичай росіяни упродовж певного часу накопичують запас ракет, а потім його використовують. 

"Бачимо, що часу в них не багато. Вони тільки зробили ракету і відразу запускають її в бій", - додав речник ПС ЗСУ. 

Так само росіяни мають і велику кількість розвіддронів, на прифронтових територіях такі БпЛА постійно "висять". Ці засоби є малопомітними та малогабаритними, а отже їх збиття є дуже непростою задачею.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч з 7 на 8 квітня противник застосував для ураження 24 ударних безпілотника та одну високоточну авіаційну ракету. Українська ППО впоралась із 17 "шахедами", дрони-камікадзе збивали у небі над п'ятьма областями, не минулось без руйнувань. "Прильоти" та ушкодження внаслідок падіння уламків зафіксовані на Одещині, Миколаївщині та Житомирщині.

Головне