Росіяни обстріляли Херсонщину понад 130 разів: восьмеро поранених за добу

Росіяни обстріляли Херсонщину понад 130 разів: восьмеро поранених за добу

Російські військові 132 рази відкривали вогонь по Херсонщині, внаслідок ворожої агресії травмувань зазнали вісім осіб. Відповідні дані станом на 6 ранку 6 листопада навів очільник місцевої ОВА Олександр Прокудін. 

За його даними, в цілому за добу противники випустили по території області майже 650 снарядів. Росіяни гатили з усього наявного у них озброєння, включно з артилерією, РСЗВ, мінометами, а також застосовували авіаційну складову та дрони. 

Лише по обласному центру ворогом було випущено майже 60 снарядів. 

"російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; магазин у Бериславі; приватні підприємства у Херсоні", - йдеться у повідомленні.

Наведені Прокудіним дані є неостаточними, оскільки не враховують повної інформації про наслідки ракетного удару по центральній частині Херсона. Його ворог здійснив близько 20:30, руйнувань зазнала низка багатоквартирних будинків. Дані про масштаби пошкоджень та постраждалих уточнюються.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 6 листопада, російські окупанти вчинили новий напад на Україну, використовуючи дві керовані авіаційні ракети Х-59, балістичну ракету "Іскандер-М", протикорабельну ракету "Онікс", дві керовані ракети Х-31 та 22 ударні безпілотники типу Shahed-136/131.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цієї ночі загарбники вдарили по Одесі та області різними типами ракет та дронами-камікадзе.  Внаслідок атаки поранень зазнали п'ятеро одеситів, усі вони нині перебувають у лікарнях. 

Головне