росія веде звичну гру: Буданов пояснив, чому окупанти не звільняють з полону "азовців"

росія веде звичну гру: Буданов пояснив, чому окупанти не звільняють з полону

росія відмовляється звільняти з полону "азовців", оскільки намагається зіграти на почуттях українців та дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, окупанти розуміють, що питання звільнення "азовців" дуже болісно сприймається українським суспільством, тому і відмовляються їх звільняти.

"росія веде свою звичну гру. Вона намагається розіграти карту, скажімо так, соціально-складних в їхньому розумінні верств нашого населення, до яких можна віднести питання "Азову". Тому що натягнуте дуже сильно це питання. В суспільстві сприймається дуже болісно. І вони мріють про те, що гра на цій тематиці дасть їм якусь користь з дестабілізації нашої країни. Це не так. Хочу вам нагадати, що навіть командирів полку "Азов" було повернуто, у що в принципі ніколи ніхто не вірив і не вважав, що це реально. Але факт говорить сам за себе. І з часом витягнуть всіх", - наголосив голова ГУР МОУ.

Водночас Буданов нагадав - Україна та рф перебувають у стані війни, тож ніхто нікому нічого не винен.

"Ще раз хочу підкреслити - ніхто нам нічого не винен, як і ми їм. Це перше. Друге - ми знаходимося в стані відкритої війни. Це важке питання, кожен обмін це окрема операція. Це не має нічого спільного з якоюсь юридичною роботою чи роботою якихось громадських організацій, чи так далі. Тут використовуються абсолютно всі важелі", - заявив голова української розвідки.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Кирило Буданов відреагував на інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, про готовність глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова звільнити українських заручників в обмін на зняття санкцій з його родини.

Головне