Росія передала "Хезболлі" протикорабельні ракети, якими можна вразити флот США, - Reuters

Росія передала

Шиїтське парамілітарне угруповання "Хезболла", ймовірно, поповнило свій арсенал протикорабельним ракетами російського виробництва. Постачання, скоріше за все, здійснювалось через Сирію, дізналось Reuters від власних джерел. 

При цьому видання згадує, що тиждень тому лідер терористичного угруповання Саєд Хасан Насралла застерігав Сполучені Штати щодо ризиків для кораблів флоту США, які були направлені на Близький Схід після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Він підкреслив, що судна ВМС США "нас не лякають і нас не лякатимуть".

"Ми підготувалися до флотів, якими ви нам загрожуєте", - заявив Насралла .

Співрозмовники інформагентства зазначають, що серед отриманих "Хезболлою" боєприпасі зафіксовано і далекобійну ракету "Яхонт" (експортна назва ракети П-800 "Онікс"), яка долає відстань у 300 км.

Пресцентр шиїтського угруповання, підтримуваного Іраном, ці дані поки що не коментував. 

Як відомо, у США неодноразово заявляли, що скерування Вашингтоном двох авіаносців, підводного човна та суден підтримки у Середземномор'я, має на меті стримування Ірану задля уникнення розширення військового конфлікту в регіоні.

Нагадаємо, днями Центральне командування Збройних сил США анонсувало, що атомний підводний човен класу Ohio відправляється до Близького Сходу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, французьке оборонне відомство оголосило про своє рішення передати Збройним силам Лівану бронетехніку. В Міноборони країни пояснили це рішення потребою у посиленні ліванської армії на тлі загострення напруги між Ізраїлем та "Хезболлою". 

 

 

 

Головне