Роберту Мецолу вдруге обрали президенткою Європейського парламенту

Роберту Мецолу вдруге обрали президенткою Європейського парламенту

Європейський парламент знову довірив посаду свого очільника Роберті Мецолі, представниці політичної еліти Мальти. Про це повідомили у Європарламенті.

У пресслужбі Європарламенту повідомили, що голоси за неї віддали 562 депутати.

Два роки тому, у 2022, Роберта Мецола зробила історичний крок, ставши головою Європейського парламенту.

Це призначення було знаковим з кількох причин: вона стала лише третьою жінкою на цій посаді за всю історію інституції та першою за останні два десятиліття. Крім того, у свої 43 роки Мецола встановила рекорд як наймолодша особа, яка очолила Європарламент.

Під час своєї роботи в Європарламенті Мецола була членкинею консервативного блоку - Європейської народної партії (EPP). Її політична кар'єра не обійшлася без контроверсійних моментів, зокрема через її негативне ставлення до абортів, яке викликало критику в певних колах.

Нагадаємо, представник Сумської області у Верховній Раді Микола Задорожній, якого звинувачують у вимаганні хабара розміром 3,4 мільйона гривень, заперечує факт отримання незаконної винагороди. Про це повідомили в НАБУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент США Джо Байден висловив готовність знову взяти участь у публічних дебатах зі своїм опонентом, колишнім президентом Дональдом Трампом, який також є кандидатом на пост глави держави. Про це повідомив Байден в інтерв’ю NBC News.

Головне