Рютте запевнив, що F-16 будуть в українському небі цьогоріч

Рютте запевнив, що F-16 будуть в українському небі цьогоріч

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що обговорив з президентом Володимиром Зеленським прискорення передачі Україні винищувачів F-16.

Як запевнив очільник уряду Нідерландів, винищувачі F-16 будуть в українському небі вже цього року. Однак він додав, що для цього потрібно зробити ще дуже багато.

"Щодо F-16 ми йдемо за графіком. Це означає, що пізніше цього року вони будуть в українському небі. Але ще багато потрібно зробити. І одна з речей, про яку ми домовилися сьогодні, це прискорити цей процес в тому сенсі, що нам нам потрібно впевнитися, що не буде ніяких перепон які, зможу спричинити затримки", - зааявив Рютте.

Водночас він додав, що для прискорення передачі F-16 Україні можуть звернутися по допомогу до інших учасників коаліції.

"Ми попросимо наші Міноборони (Нідерландів та України, - ред.) попрацювати з нашими партнерами, такими як Норвегія, Бельгія та іншими країнами коаліції F-16, тому що Україна потребує цієї переваги в повітрі так швидко, як це можливо", - наголосив прем'єр-міністр Нідерландів.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що українські пілоти, які опановують західні винищувачі F-16, перейшли до етапу, на якому відпрацьовую завдання ураження по цілях в повітрі та на землі.

Головне