РДК захопив 37 росіян: полонені хочуть приєднатися до батальйону, - Whiterex

РДК захопив 37 росіян: полонені хочуть приєднатися до батальйону, - Whiterex

У ході визвольної спецоперації бійців "Російського добровольчого корпусу" взяли в полон 37 військовослужбовців армії рф. Частина з них вже висловила бажання приєднатися до російських добровольців, розповів під час пресконференції засновник та командир РДК Денис Нікітін з позивним Whiterex. 

"Нині з ними ведуться розмови, перевірки різного роду, за підсумком яких, ймовірно, РДК поповниться новими бійцями. У противному випадку - усіх передадуть українській стороні для поповнення обмінного фонду за стандартною процедурою", - зазначив він. 

Він нагадав ключові цілі рейду бійців Легіону "Свобода Росії", РДК та "Сибірського батальйону, серед яких - перемога Україні у війні та визволення російської федерації від путінської диктатури та підняття стягу РДК над Кремлем. 

Як відомо, операція російської збройної опозиції розпочалась із прориву українсько-російського кордону 12 березня. У РДК заявили, о збираються вести бойові дії довго, зупинятися у найближчому майбутньому планів немає. Добровольці минулого тижня повідомляли про понад два десятки взятих в полон російських окупантів під час рейду в Бєлгородській та Курській областях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 19 березня воїни Легіону "Свобода Росії" заявили, що рф вже втратила близько 1500 осіб у боротьбі з повстанцями, які ведуть бойові дії на російській території. У ГУР МО 21 березня відзначили успіхи операції та повідомили, що російські добровольці вже ліквідували сотні окупантів, "понад 600 вбитими та ще більше пораненими, знищено багато техніки". 

 

 

Головне