Радуцький: Обіг ліків з медичним канабісом в Україні буде контролюватися дуже жорстко

Радуцький: Обіг ліків з медичним канабісом в Україні буде контролюватися дуже жорстко

В Україні будуть дуже жорстко контролювати обіг ліків з медичним канабісом. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповів очільник комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

"Контролюватися буде дуже жорстко. Я думаю ми будемо однією з найжорстокіших країн в контролі за обігом ліків, які мають медичний канабіс у своєму складі. По-перше, ці ліки будуть відпускатися тільки за електронним рецептом. Кожна пачка цих ліків буде мати унікальний код. Лікар не може виписати без посилання на хворобу пацієнта, яка є в с систем eHealth електронний рецепт, система заблокує виписку того рецепту. Тобто просто так продати, рецепт, як ми звикли, що лікарі продадуть за 50 гривень, неможливо буде, бо це електронний рецепт, - зазначив Радуцький.

Також він додав, що за кожним кущем канабісу буде встановлений GPS-контроль. 

"По-друге. Все, що стосується медичного канабісу, виробництва, вирощування саме сировини для медичного канабісу, там буде GPS-контроль кожного куща і кожної речі, яка буде вирощуватися і транспортуватися до виробника", - заявив голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації.

Нагадаємо, у лютому комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації підтримав законопроект про використання медичного канабісу.

Як повідомляли Ми-Україна, хірург-онколог Андрій Безносенко вважає, що рівень захворюваності на рак в Україні після війни суттєво зросте. На його думку, зростання захворюваності буде спричинене шкідливими викидами.

Головне