Радбез ООН ухвалив резолюцію із вимогою припинити вогонь в Секторі Гази

Радбез ООН ухвалив резолюцію із вимогою припинити вогонь в Секторі Гази

Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, яка вимагає припинення вогню у Секторі Газа до кінця Рамадану. Про це повідомляє видання Sky News.

Ця резолюція вимагає припинити вогонь до кінця Рамадану - тобто до 9 квітня. Хоча в проекті резолюції говориться, що пауза в боях має призвести до "постійного сталого припинення вогню".

Проголосували "за" 14 членів Ради, включно з рф, Китаєм та Великою Британією і тільки США утрималися від голосування. Після голосування генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив у соцмережах, що резолюція "має бути виконана", адже "провал був би непробачним".

Резолюція також вимагала негайного беззастережного звільнення всіх заручників.

Нагадаємо, Італія вирішила взяти приклад з Франції та посилити заходи безпеки у країні після теракту у росії. Відповідне рішення затвердила Рада національної безпеки Італії, повідомляє АР.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ісландія надасть близько 2 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії, а також придбання спорядження для українських військовослужбовиць. Про це повідомляє пресслужба уряду Ісландії.

Головне