Путін збільшив штат російської армії майже на 170 тис людей

Путін збільшив штат російської армії майже на 170 тис людей

Президент росії Володимир Путін своїм нещодавнім указом збільшив штат російської армії майже на 170 тис. людей.

Про це повідомило Міністерство оборони росії у своєму документі, передає російське пропагандистське агентство ТАСС.

Наразі чисельність Збройних сил російської федерації складає 2 209 130 осіб, серед яких - 1 320 000 військовослужбовців. Відповідне рішення у відомстві пояснили "зростанням загроз для росії, пов'язаних із "СВО" і розширенням НАТО, що триває".

Крім того, як пише російське Міноборони, збільшення чисельності військових буде поетапним "за рахунок контрактників". Водночас оборонне відомство рф заявило, що оголошувати загальну мобілізацію ніхто не планує, а суттєвого збільшення призову строковиків не планується.

Нагадаємо, напередодні президент рф Володимир Путін підписав указ, згідно з яким зросте штатна чисельність військовослужбовців в армії росії. Документ, який опублікували на сайті Кремля, вже набув чинності.

Раніше, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що в росії після президентських виборів, які відбудуться у березні 2024 року, планують оголосити тотальну мобілізацію на війну проти України.  Після того, як президент рф Володимир Путін вчергове переможе внаслідок "волевиявлення" росіян, відбудеться "цементування" режиму та повне розв'язання рук у російського керівництва. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупаційна армія російської федерації ставить на облік все чоловіче населення на тимчасово окупованих територіях Запорізької області для подальшої мобілізації їх на передову, розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Головне