Путін надто рано радіє через драматичну ситуацію по всьому світу, - Бербок

Путін надто рано радіє через драматичну ситуацію по всьому світу, - Бербок

Російський президент Володимир Путін надто рано радіє через драматичну ситуацію по всьому світу. Про це заявила очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перед початком зустрічі в Брюсселі.

За її словами, німецький уряд не тільки продовжуватиме допомагати Україні, але і розширить допомогу. Бербок зазначила, що ця підтримка зросте не тільки в найближчі тижні та місяці, коли ворог неодмінно намагатиметься знову атакувати Україну на фронтах під час холодів, але ця допомога посилиться і наступного року. 

Очільниця МЗС країни також заявила, що розширення Європейського Союзу є в інтересах самого ЄС. Водночас для забезпечення безпеки у Європі та всьому світі не має бути жодних "сірих зон".

Нагадаємо, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що раніше вів переговори з російським колегою Володимиром Путіним і готовий до відновлення цього процесу, однак за умови виконання ним однієї умови. За його словами, цією умовою є виведення російських військ з території України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна отримає ще один, вже третій дивізіон ЗРК Patriot. Надасть його Україні Німеччина, повідомив речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Головне